Recept

Švestkový koláč z brioškového těsta

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1858

Ingredience

80 g Cukr krupice
20 g Droždí
500 g Mouka polohrubá
200 g Máslo čerstvé
1 špetka Skořice mletá
2 kávová lžička Sůl
5 ks Vejce slepičí
1 kg Švestky

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 440 kcal
Kilojoule 1 843kJ
16% Sacharidy 57 g
27% Tuky 20 g
13% Sodík 268 mg
19% Bílkoviny 11 g

Švestkový koláč z brioškového těsta postup přípravy receptu:

1

Nejprve smícháme mouku s 50g cukru, solí a kvasnicemi rozmíchanými v trošce vlažné vody. Rozklepneme vajíčko a zpracujeme těsto. Nesmí se lepit na ruce. Poté přidáme máslo a hněteme ještě cca 10minut. Vyválíme kouli a necháme při pokojové teplotě asi hodinu kynout. Potom těsto zakryjeme potravinovou fólií a uložíme na chladném místě.

2

Troubu předehřejeme na 210C.

3

Švestky omyjeme, necháme okapat, rozpůlíme a vypeckujeme.

4

Těsto vlijeme do koláčové formy a uhladíme. Navrstvíme švestky, posypeme cukrem a skořicí.

5

Koláč pečeme 30-40minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept