Recept

Líni s koprovou omáčkou

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18580

Ingredience

2 polévková lžíce Kopr čerstvý
600 g Lín
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Solamyl
1 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 l Voda pitná
500 ml Zakysaná smetana
150 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

25% Kalorie 491 kcal
Kilojoule 2 054kJ
2% Sacharidy 6 g
50% Tuky 38 g
16% Sodík 313 mg
57% Bílkoviny 32 g

Líni s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Uvařené porce ryb vyjmeme, zakapeme 1 lžící rozpuštěného másla a necháme na teplém místě.

2

Do smetany rozkvedláme Solamyl, žloutky, osolíme, přidáme zbylé máslo a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Před koncem vaření přidáme nasekaný kopr. Když začne omáčka houstnout, odstavíme ji a podle chuti přisolíme.

3

Porce línů upravíme na talíře a podáváme s koprovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept