Líni s koprovou omáčkou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Líni s koprovou omáčkou
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | fialova |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 18580 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
2 polévková lžíce | Kopr čerstvý |
600 g | Lín |
2 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 kávová lžička | Solamyl |
1 kávová lžička | Sůl |
2 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 l | Voda pitná |
500 ml | Zakysaná smetana |
150 g | Zelenina kořenová |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 6g |
---|---|
Cholesterol | 262,1mg |
Draslík | 214,8mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 3,7mg |
Vitamín E | 0,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kopr čerstvý, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Voda pitná, Zakysaná smetana mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Lín, Máslo čerstvé, Solamyl, Zelenina kořenová mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Líni s koprovou omáčkou postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté líny uvaříme v osolené vodě spolu s očištěnou kořenovou zeleninou. Uvařené porce ryb vyjmeme, zakapeme 1 lžící rozpuštěného másla a necháme na teplém místě. |
2 | Do smetany rozkvedláme Solamyl, žloutky, osolíme, přidáme zbylé máslo a za stálého míchání vaříme ve vodní lázni. Před koncem vaření přidáme nasekaný kopr. Když začne omáčka houstnout, odstavíme ji a podle chuti přisolíme. |
3 | Porce línů upravíme na talíře a podáváme s koprovou omáčkou. |