Vývar s jeleními knedlíčky - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vývar s jeleními knedlíčky
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 5 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18611 |
Kategorie: | Čiré polévky |
Ingredience
1 plátek | Chléb toastový |
125 g | Jelení maso |
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Petržel - nať |
50 g | Strouhanka |
50 g | Sýr Eidam cihla 45% |
2 ks | Vejce slepičí |
1 l | Vývar zeleninový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 31g |
---|---|
Cholesterol | 170,9mg |
Draslík | 539,7mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 244,4mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 16,9mg |
Vitamín E | 2,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 9,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Chléb toastový, Jelení maso, Strouhanka, Sýr Eidam cihla 45%, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Vývar zeleninový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vývar s jeleními knedlíčky postup přípravy receptu:
1 | Toastový chléb namočíme. Jelení šunku nakrájíme a petrželku nasekáme nadrobno. Vymačkáme přebytečnou vodu z toastového chleba. Rozpustíme si máslo a rozšleháme vejce. |
2 | Vše vložíme do mísy, přisypeme 50 g strouhanky, prohněteme a ze vzniklé hmoty vymodelujeme malé knedlíčky. |
3 | Do hrnce dáme 1 litr vody, přidáme zeleninový vývar a přivedeme k varu. Poté vložíme knedlíčky a vaříme 5 minut. Podáváme posypané strouhaným sýrem. |