Ořech srnčí s bylinkami - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Ořech srnčí s bylinkami
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | švanda |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (0%) |
ID receptu: | 18623 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
50 g | Máslo čerstvé |
1 ks | Petržel - nať |
200 g | Slanina vepřová |
500 g | Srnčí maso |
1 ks | Tymián čerstvý |
250 ml | Zvěřinový vývar |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 111,5mg |
Draslík | 607,2mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 20,5mg |
Vitamín E | 0,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 20,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Slanina vepřová, Tymián čerstvý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Petržel - nať, Srnčí maso mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Zvěřinový vývar nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Ořech srnčí s bylinkami postup přípravy receptu:
1 | Maso a bylinky omyjeme. Maso osolíme, opepříme, poklademe bylinkami, obalíme slaninou a stáhneme nití. |
2 | Rozehřejeme polovinu másla a maso zprudka opečeme. Následně vložíme do pekáčku a necháme péct 20 minut při 180°C, podléváme zvěřinovým vývarem. |
3 | Maso vyjmeme a uložíme na teplé místo. Šťávu propasírujeme přes síto a přilijeme zbytek zvěřinového vývaru. |
4 | Necháme povařit, přidáme zbytek másla a ochutíme. |
5 | Podáváme nakrájené na plátky nejlépe s bramborovými noky nebo knedlíky. |