Jednoduchý recept

Paštika z uzené makrely

  • Dánsko
  • Finsko
  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18631

Ingredience

Toasty Melba
4 krajíc Chléb toastový
Paštika z uzené makrely
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 ks Kopr čerstvý
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 polévková lžíce Limetková šťáva
200 g Makrela uzená
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
150 g Zakysaná smetana
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

11% Kalorie 226 kcal
Kilojoule 944kJ
2% Sacharidy 8 g
22% Tuky 16 g
7% Sodík 139 mg
24% Bílkoviny 14 g

Paštika z uzené makrely postup přípravy receptu:

1

Z uzené makrely odstraníme kosti, kůži a maso rozdrobené na kousky mixujeme s nakrájenou chilli papričkou, prolisovaným česnekem, zakysanou smetanou a koriandrem, dokud nám nevznikne hladká hmota. Hmotu přendáme do mísy, smícháme s cibulí, limetkovou šťávou a dle chuti osolíme a opepříme. Paštika se zdá velmi řídká, ale po několikahodinovém vychlazení v lednici krásně ztuhne.

2

Kůrek zbavené silnější krajíčky chleba po obou stranách opečeme pod rozehřátým grilem a pak je vodorovně rozdělíme na 2 plátky, které pak rozkrojíme na trojúhelníky, takže z každého krajíčku máme nakonec 4 trojúhelníky, které rozložíme na plech opečenou stranou dolů a pod grilem pečeme dozlatova. Vychlazenou paštiku ozdobíme snítkami kopru a plátky citronu a společně s tousty Melba servírujeme.

Poznámka

Pokrm doplníme syrovou zeleninou a servírujeme jako studenou večeři.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept