Kachní prsa v zelí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 90 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Kachní prsa v zelí
Celkový čas: | 90 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 30 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | mala |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18641 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Brambory |
2 ks | Cibule |
2 polévková lžíce | Hrozinky |
750 g | Kachní prsa |
1 kávová lžička | Kmín celý |
1 kostka | Polévkové kostky Vitana |
2 polévková lžíce | Sádlo škvařené |
1 kávová lžička | Sůl |
250 ml | Víno bílé |
500 ml | Voda pitná |
500 g | Zelí kysané |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 150,2mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 9g |
Vitamín A | 125,5mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 53,2mg |
Vitamín E | 0,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hrozinky, Kmín celý, Sádlo škvařené, Sůl, Víno bílé, Voda pitná, Zelí kysané mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kachní prsa, Polévkové kostky Vitana mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Kachní prsa v zelí postup přípravy receptu:
1 | Omytá kachní prsíčka osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou. |
2 | Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na sádle, přidáme překrájené zelí, kmín, podlijeme vínem, vsypeme omyté hrozinky a vše dusíme. Do téměř měkkého zelí přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a dodusíme doměkka. |
3 | Zelí rozložíme do pekáče, navrch urovnáme kachní prsíčka a vše dopečeme v troubě. |
4 | Maso upravíme na nahřáté talíře, obložíme zelím s hrozinkami. Vše přelijeme vypečenou šťávou. |
Poznámka
Podáváme s bramborovými knedlíky.