Jednoduchý recept

Kachní prsa v zelí

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18641

Ingredience

1 ks Brambory
2 ks Cibule
2 polévková lžíce Hrozinky
750 g Kachní prsa
1 kávová lžička Kmín celý
1 kostka Polévkové kostky Vitana
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
500 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
500 g Zelí kysané

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 436 kcal
Kilojoule 1 826kJ
7% Sacharidy 24 g
20% Tuky 15 g
16% Sodík 328 mg
73% Bílkoviny 41 g

Kachní prsa v zelí postup přípravy receptu:

1

Omytá kachní prsíčka osolíme, okmínujeme a vložíme do pekáče. Podlijeme horkým vývarem z bujónové kostky a pečeme v troubě do poloměkka. Během pečení maso podléváme vodou a přeléváme vypečenou šťávou.

2

Oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli podusíme na sádle, přidáme překrájené zelí, kmín, podlijeme vínem, vsypeme omyté hrozinky a vše dusíme. Do téměř měkkého zelí přidáme oloupanou, nahrubo nastrouhanou bramboru, promícháme a dodusíme doměkka.

3

Zelí rozložíme do pekáče, navrch urovnáme kachní prsíčka a vše dopečeme v troubě.

4

Maso upravíme na nahřáté talíře, obložíme zelím s hrozinkami. Vše přelijeme vypečenou šťávou.

Poznámka

Podáváme s bramborovými knedlíky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept