Zapečená krkovička - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 75 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Zapečená krkovička
Celkový čas: | 75 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 60 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 18670 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
250 ml | Smetana 33% (šlehačka) |
1 kávová lžička | Sůl |
200 g | Sýr Eidam cihla 40% |
600 g | Vepřová krkovička |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 0,0mg |
---|---|
Cholesterol | 244,8mg |
Draslík | 0,0mg |
Vláknina | 0,0mg |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Smetana 33% (šlehačka), Sýr Eidam cihla 40%, Vepřová krkovička mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Zapečená krkovička postup přípravy receptu:
1 | Omytou, vykostěnou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme a mírně osolíme. |
2 | Maso urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem. |
3 | Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu. |
Poznámka
Podáváme se zeleninovou oblohou.
Čas od času zhřeším a dám si tuhle zapečenou krkovičku. Toto jídlo jde jen malinko odlehčit tím, že se použije smetana např. 12%. Podávala jsem s mačkanýmí vařenými bramborami a se zelným salátem s mrkví a křenem. Jídlo není moc "fotogenické", ale je to dobrůtka, i když výživoví poradci by nejásali.