Jednoduchý recept

Zapečená krkovička

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Zapečená krkovička 5 1
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (41%)
ID receptu: 18670
Kategorie: Maso

Ingredience

1 polévková lžíce Máslo čerstvé
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
1 kávová lžička Sůl
200 g Sýr Eidam cihla 40%
600 g Vepřová krkovička

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 767 kcal
Kilojoule 3 211kJ
1% Sacharidy 3 g
91% Tuky 68 g
10% Sodík 194 mg
63% Bílkoviny 35 g
Zapečená krkovička
  • Zapečená krkovička
  • 1
  • Zapečená krkovička
  • 2
  • Vložit obrázek

Zapečená krkovička postup přípravy receptu:

1

Omytou, vykostěnou krkovičku nakrájíme na plátky, naklepeme a mírně osolíme.

2

Maso urovnáme do máslem vymazaného pekáčku, zalijeme smetanou a posypeme nastrouhaným sýrem.

3

Pokrm pečeme ve středně vyhřáté troubě asi 1 hodinu.

Poznámka

Podáváme se zeleninovou oblohou.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Zapečená krkovička
Čas od času zhřeším a dám si tuhle zapečenou krkovičku. Toto jídlo jde jen malinko odlehčit tím, že se použije smetana např. 12%. Podávala jsem s mačkanýmí vařenými bramborami a se zelným salátem s mrkví a křenem. Jídlo není moc "fotogenické", ale je to dobrůtka, i když výživoví poradci by nejásali.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept