Recept

Vanilkový tvarohový krém

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Vanilkový tvarohový krém 5 1
Celkový čas: 25 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 1870
Kategorie: Krémy

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
0,5 l Mléko polotučné
1 ks Pudinkový prášek - vanilkový
4 polévková lžíce Smetana 33% (šlehačka)
1 špetka Sůl
250 g Tvaroh jemný

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 282 kcal
Kilojoule 1 182kJ
12% Sacharidy 42 g
8% Tuky 6 g
8% Sodík 153 mg
27% Bílkoviny 15 g
Vanilkový tvarohový krém
  • Vanilkový tvarohový krém
  • 1
  • Vanilkový tvarohový krém
  • 2
  • Vložit obrázek

Vanilkový tvarohový krém postup přípravy receptu:

1

Podle návodu na sáčku uvaříme pudink. Hrnec postavíme do studené vody a pudink za občasného míchání vychladíme. Zpočátku je třeba míchat častěji, jinak se na pudinku vytvoří škraloup. Jakmile je pudink vlažný, vmícháme tvaroh a šlehačku. Metličkou nebo elektrickým šlehačem vyšleháme v lehký krém. Rozdělíme do skleněných pohárů či misek a ozdobíme ovocem.

Komentáře a hodnocení

 
Aleisa
Vanilkový tvarohový krém
Tento krém připravuji už dlouho, chutná hlavně dětem. Šlehačku už nedávám a sůl taky ne. Ve skleničce většinou s krémem prokládám piškoty a nějaké měkké čerstvé nebo kompotované ovoce. Pudink po uvaření nemíchám, ale kastrůlek překryju smršťovací potravinářskou fólií. Škraloup se neudělá. Z uvedeného množství se dá udělat i 5 porcí.

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept