Jednoduchý recept

Omeleta s krabím masem

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18719

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibulka jarní
Omeleta s krabím masem
1 ks Chilli paprička
3 ks Cibulka jarní
2 kávová lžička Cukr krupice
2 polévková lžíce Kafirové listy
1 polévková lžíce Koriandr čerstvý
230 g Krabí maso mražené
2 polévková lžíce Limetková šťáva
4 polévková lžíce Mléko kokosové
2 polévková lžíce Olej rostlinný
2 kávová lžička Omáčka rybí
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř cayenský
1 kávová lžička Sůl
3 ks Vejce slepičí
1 kávová lžička Zázvor celý
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

8% Kalorie 149 kcal
Kilojoule 624kJ
2% Sacharidy 8 g
8% Tuky 6 g
42% Sodík 845 mg
30% Bílkoviny 17 g

Omeleta s krabím masem postup přípravy receptu:

1

Na pánvi si rozehřejeme 1 lžíci rostlinného oleje, na kterém 0.5 minuty opékáme 1 chilli papričku, zázvor a česnek. Přidáme limetkové listy a šťávu, rybí omáčku, cukr a zvolna vaříme 3-4 minuty. Potom přidáme směs z krabího masa s koriandrem, jarní cibulkou, pažitkou a cyenským pepřem. Vše důkladně promícháme a odstavíme.

2

Na jiné pánvi si rozehřejeme zbývající 1 lžíci oleje na střední teplotu a vlijeme vejce, rozšlehaná se solí a kokosovým mlékem. Když vejce začnou tuhnout, uvolníme okraje, aby se pod ztuhlá vejce dostala ta syrová, a když je omeleta téměř hotová, naneseme na její střed směs s krabím masem a ještě 1-2 minuty necháváme prohřát. Pak omeletu vyjmeme, zabalíme, necháme vychladnout a na 2-3 hodiny nebo přes noc vložíme do ledničky.

3

Omeletu nakrájíme, obložíme červenými chilli papričkami, proužky jarní cibulky a můžeme servírovat.

Poznámka

Pokud chceme podávat omeletu teplou, zahříváme ji po nanesení směsi s krabím masem 3-4 minuty a ihned podáváme na nahřátých talířích.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept