Dušený tuňák po baskicku

110 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
835 kcal
Bílkoviny
73 g
Tuky
24 g
Sacharidy
82 g
Vláknina
13 g
Cukr
10 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Cibuli opékáme 8-10 minut za občasného míchání dozlatova v hrnci se silným dnem, ve kterém jsme rozehřáli 2 lžíce olivového oleje. Když cibule změkne a zezlátne, přidáme česnek, opékáme další minutu, přidáme rajčata a pod pokličkou zvolna dusíme do změknutí, asi půl hodiny.
  • 2
    Brambory a papriky smícháme a v hrnci je zalijeme vodou, přivedeme k varu, oheň zmírníme a vaříme zvolna 15 minut, až jsou brambory téměř měkké. Pak přidáme rajčatovou směs, tuňáka, sůl, pepř, přikryjeme pokličkou a zvolna 6-8 minut dusíme.
  • 3
    Rozehřejeme si na pánvi zbývající olej a opečeme na něm dozlatova po obou stranách krajíčky chleba, odsajeme z nich přebytečný tuk pomocí papírových utěrek.
  • 4
    Rozdělíme na talíře a s opečeným chlebem ihned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
ne 7. 5. 2017
Dušený tuňák po baskicku
Ryby máme rádi 😉