Jednoduchý recept

Uherský guláš

  • Maďarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Šéfkuchař (31%)
ID receptu: 188
Kategorie: Maso

Ingredience

700 g Brambory
250 g Cibule
400 g Hovězí maso přední
2 g Kmín celý
1 g Majoránka
80 g Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Paprika mletá sladká
150 g Paprikové lusky čerstvé
1 g Pepř černý mletý
150 g Rajčata
30 g Sůl
150 g Tuk
350 g Vepřový bok
800 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 474 kcal
Kilojoule 1 984kJ
6% Sacharidy 20 g
50% Tuky 37 g
62% Sodík 1 g
27% Bílkoviny 15 g

Uherský guláš postup přípravy receptu:

1

Hovězí a vepřové maso omyjeme, osušíme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji dorůžova na 2/3 tuku, přidáme papriku a zpěníme ji. V tomto základu za stálého míchání opečeme osolené hovězí maso. Potom je zalijeme malým množstvím vlažné vody, přidáme kmín, pepř a přikryté pod poklicí dusíme.

3

K poloměkkému hovězímu masu přidáme vepřové maso a dále dusíme, až je bůček také poloměkký.

4

Přidáme opláchnuté brambory nakrájené na čtvrtky, paprikové lusky a očištěná, na kousky nakrájená rajčata.

5

Guláš zahustíme jíškou připravenou ze zbylého tuku a prosáté mouky. Vše dovaříme doměkka.

6

Nakonec do guláše přidáme drcenou majoránku, přisolíme podle chuti a krátce podusíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept