Recept

Studená makrela s bylinkami

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18803

Ingredience

1 ks Bobkový list
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
600 g Makrela - filety
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Ocet vinný červený
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Pomerančová kůra
8 ks Rohlíky bílé
1 špetka Sůl
1 ks Tymián čerstvý
4 stroužek Česnek
1 ks Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 936 kcal
Kilojoule 3 917kJ
16% Sacharidy 57 g
82% Tuky 62 g
10% Sodík 198 mg
67% Bílkoviny 38 g

Studená makrela s bylinkami postup přípravy receptu:

1

Obalíme filety z makrel ve strouhance smíchané se solí a s pepřem. Postupně je smažíme na velké pánvi s rozehřátým olivovým olejem z každé strany asi půl minuty, aby nebyly zcela propečené, ale maso musí být křehké. Pak ryby vyskládáme v jedné vrstvě buď do obdélníkové zapékací mísy, nebo do pekáče.

2

Smícháme cibuli, ocet, pomerančovou kůru, rozmarýnu, tymián, česnek, sůl, chilli papričky, bobkový list a touto směsí přelijeme ryby. Zhruba 10 minut pak zahříváme na mírném ohni. Smícháme zbylý olivový olej, nadrobno nakrájenou petrželku, touto směsí polijeme ryby a mísu nebo pekáč odstavíme, necháme vychladnout a servírujeme s čerstvou bagetou nebo jiným bílým pečivem.

Poznámka

Filety z makrel můžeme nahradit dvanácti celými sardinkami, mladými šproty nebo sledi, očištěnými a bez hlav, nebo plátky z tuňáka. Jinak zůstává celý postup stejný.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept