Recept

Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce

  • Norsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18813

Ingredience

0,5 kg Brambory vařené
2 ks Cibule
1 ks Citrony
250 dkg Fazolové lusky zelené
50 g Hrozinky
1 ks Kopr čerstvý
135 g Mouka pšeničná hladká T 650
600 g Mořský jazyk
2 polévková lžíce Ocet vinný červený
400 ml Olej olivový
120 g Ořechy lískové
50 g Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
3 polévková lžíce Petržel - nať
230 g Rajčata
1 špetka Sůl
150 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

55% Kalorie 1,083 kcal
Kilojoule 4 530kJ
33% Sacharidy 120 g
68% Tuky 51 g
26% Sodík 529 mg
96% Bílkoviny 54 g

Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:

1

Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety.

2

Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme.

3

Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept