Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | miculinkamicanka |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (12%) |
ID receptu: | 18813 |
Kategorie: | Hlavní chod |
Ingredience
0,5 kg | Brambory vařené |
2 ks | Cibule |
1 ks | Citrony |
250 dkg | Fazolové lusky zelené |
50 g | Hrozinky |
1 ks | Kopr čerstvý |
600 g | Mořský jazyk |
135 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Ocet vinný červený |
400 ml | Olej olivový |
120 g | Ořechy lískové |
50 g | Oříšky piniové |
1 špetka | Pepř černý mletý |
3 polévková lžíce | Petržel - nať |
230 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
150 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 72,0mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 54g |
Vitamín A | 5g |
Vitamín B6 | 1,9mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 126,6mg |
Vitamín E | 9,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 10,9mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory vařené, Cibule, Citrony, Fazolové lusky zelené, Hrozinky, Kopr čerstvý, Ocet vinný červený, Ořechy lískové, Oříšky piniové, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mořský jazyk, Mouka pšeničná hladká T 650, Olej olivový, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Mořský jazyk ve sladkokyselé omáčce postup přípravy receptu:
1 | Na velké pánvi rozehřejeme vyšší vrstvu olivového oleje, vložíme do něj 2 omyté, papírovými utěrkami osušené a moukou zaprášené rybí filety, smažíme 5-6 minut, pak je zabavíme nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek a stejným způsobem osmažíme zbývající dva filety. |
2 | Vezmeme si hlubokou pánev, rozehřejeme na ní 2 lžíce olivového oleje, přidáme cibuli, opékáme ji 7-8 minut, přidáme rozinky, lískové a piniové oříšky a směs ještě 1-2 minuty opékáme. Přidáme rajčata a ještě asi 5 minut podusíme. Pak přidáme ocet a vaříme zvolna 5 minut. Přidáme petrželku, vodu, sůl, pepř a dalších 5 minut zahříváme. Přidáme rybu a na mírném ohni ji 10 minut prohřejeme. |
3 | Když je pokrm hotový, servírujeme ho s vařenými bramborami a fazolkami, ozdobený koprem a plátky citronu. |