Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 145 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 105 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18823

Ingredience

Na ozdobu
1 ks Limetka
1 ks Petržel - nať
Příloha
500 g Nudle široké
Treska po italsku
2 polévková lžíce Bazalka
1 ks Cibule
1 špetka Cukr krupice
420 g Filé z aljašské tresky
2 polévková lžíce Kapary
150 g Mozzarella
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
50 g Olivy černé
1 špetka Pepř černý mletý
800 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 špetka Sůl
2 kávová lžička Tymián čerstvý
150 ml Víno červené
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 356kJ
33% Sacharidy 117 g
21% Tuky 16 g
44% Sodík 886 mg
73% Bílkoviny 41 g

Treska po italsku postup přípravy receptu:

1

Připravíme si omáčku. Nejdříve v hrnci na olivovém oleji opékáme do změknutí (5 minut) cibuli, po přidání tymiánu a česneku opékáme další minutu. Oheň zesílíme, přilijeme víno, vaříme do zhoustnutí. Přidáme cukr, rajčata, přikryjeme pokličkou a 30 minut povaříme. Odložíme pokličku a necháme vařit ještě 20 minut. Podle chuti osolíme, opepříme a vmícháme olivy, kapary a bazalku.

2

V jedné vrstvě rozložíme do zapékací misky filety z tresky, přelijeme omáčkou a v troubě předehřáté na 190 °C pečeme 20-25 minut, téměř do změknutí. Vyjmeme z trouby, rybu poklademe plátky mozzarelly a dáme ještě na 5-10 minut zapéct, aby se sýr roztavil.

3

Takto po italsku připravenou tresku rozdělíme na talíře a obloženou plátky citronu a petrželkou můžeme servírovat s vařenými nudlemi.

Poznámka

Na tento způsob můžeme připravit jakoukoli bílou rybu. Vyzkoušet můžete například kambalu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept