Perníčky s kandovaným ovocem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Perníčky s kandovaným ovocem
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | pepa |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (23%) |
ID receptu: | 18837 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
250 g | Cukr krupice |
0,5 kávová lžička | Hřebíček mletý |
150 g | Kandované ovoce |
20 g | Máslo čerstvé |
250 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
1 špetka | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Skořice mletá |
5 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Víno bílé |
0,5 kávová lžička | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 208,5mg |
Draslík | 117,8mg |
Vláknina | 4g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 0,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Hřebíček mletý, Kandované ovoce, Skořice mletá, Vejce slepičí, Víno bílé, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Mouka pšeničná hrubá, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Perníčky s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:
1 | Mouku smícháme s cukrem, kořením a kandovaným ovocem. Potom přidáme celá vejce a za stálého míchání postupně přiléváme tolik vína, aby vzniklo tužší těsto. |
2 | Z těsta vytvarujeme bochánky, urovnáme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova. |
Poznámka
Množství vína upravíme podle potřeby. Použijeme sladké bílé víno.