Recept

Perníčky s kandovaným ovocem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 18837

Ingredience

250 g Cukr krupice
0,5 kávová lžička Hřebíček mletý
150 g Kandované ovoce
250 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
20 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř černý mletý
0,5 kávová lžička Skořice mletá
5 ks Vejce slepičí
250 ml Víno bílé
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

27% Kalorie 524 kcal
Kilojoule 2 191kJ
26% Sacharidy 95 g
11% Tuky 8 g
5% Sodík 95 mg
20% Bílkoviny 11 g

Perníčky s kandovaným ovocem postup přípravy receptu:

1

Mouku smícháme s cukrem, kořením a kandovaným ovocem. Potom přidáme celá vejce a za stálého míchání postupně přiléváme tolik vína, aby vzniklo tužší těsto.

2

Z těsta vytvarujeme bochánky, urovnáme je na máslem vymazaný a hrubou moukou vysypaný plech a pečeme ve středně vyhřáté troubě dozlatova.

Poznámka

Množství vína upravíme podle potřeby. Použijeme sladké bílé víno.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept