Jednoduchý recept

Volské oko na topince se slaninou

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Volské oko na topince se slaninou 5 1
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (2%)
ID receptu: 18846

Ingredience

2 plátek Anglická slanina
2 plátek Chléb toastový
2 ks Cibulka jarní
20 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř černý mletý
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 250 kcal
Kilojoule 1 045kJ
7% Sacharidy 24 g
15% Tuky 11 g
23% Sodík 453 mg
23% Bílkoviny 13 g

Volské oko na topince se slaninou postup přípravy receptu:

1

Na pánev nalijeme olivový olej a smažíme na proužky nakrájenou jarní cibulku. Přidáme vejce a smažíme tak, aby byl žloutek ještě tekutý.

2

Toustový chléb opečeme v topinkovači, položíme na talíř a poklademe na plátky osmahnutou slaninou. Navrch dáme volské oko, osolíme a opepříme.

Poznámka

Vejce můžeme zakápnout holandskou omáčkou.

Komentáře a hodnocení

 
světluška
Volské oko na topince se slaninou
Rychlá příprava. Vypadá to nádherně a hlavně jsem si pochutnala. Naprostá pochoutka nejen na snídani blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept