Jihočeská nádivka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Jihočeská nádivka
Jihočeská nádivka
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18861 |
Kategorie: | Nádivky |
Ingredience
1 kávová lžička | Majoránka |
250 ml | Mléko polotučné |
2 polévková lžíce | Petržel - nať |
20 g | Slanina vepřová |
150 g | Strouhanka |
1 kávová lžička | Sůl |
30 g | Tuk |
200 g | Uzené maso vařené |
4 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové maso libové |
1 špetka | Zázvor mletý |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 13g |
---|---|
Cholesterol | 198,4mg |
Draslík | 98,3mg |
Vláknina | 1g |
Vitamín A | 203,1mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 2,6mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 845,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Majoránka, Slanina vepřová, Strouhanka, Sůl, Tuk, Vejce slepičí, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Petržel - nať, Uzené maso vařené, Vepřové maso libové mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Jihočeská nádivka postup přípravy receptu:
1 | V mléce rozkvedláme vejce a přidáme na kostičky nakrájenou, vyškvařenou slaninu a na kousky nakrájené uzené a vepřové maso. Osolíme, okořeníme, přisypeme strouhanku a nasekanou petrželku. |
2 | Nádivku pečeme v tukem vymazaném a strouhankou vysypaném pekáči v horké troubě asi 45 minut. |
Poznámka
Vepřové maso předem uvaříme.