Pikantní směs ze svíčkové - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Pikantní směs ze svíčkové
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | hruba |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (22%) |
ID receptu: | 18864 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
200 g | Cibule |
2 ks | Feferony |
500 g | Hovězí svíčková |
120 g | Kečup |
2 polévková lžíce | Olej rostlinný |
200 g | Paprikové lusky čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 kávová lžička | Sůl |
100 ml | Víno červené |
200 g | Žampiony čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 11g |
---|---|
Cholesterol | 52,5mg |
Draslík | 824,5mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 61,3mg |
Vitamín E | 0,8mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,0mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Feferony, Hovězí svíčková, Olej rostlinný, Paprikové lusky čerstvé, Sůl, Víno červené, Žampiony čerstvé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Kečup, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Pikantní směs ze svíčkové postup přípravy receptu:
1 | Omyté maso nakrájíme na nudličky, opepříme a osmahneme na rozehřátém oleji. Podlijeme vodou a dusíme doměkka. |
2 | Chvíli před koncem dušení přidáme k masu oloupanou, nadrobno nakrájenou cibuli, papriku, feferonky a očištěné, na plátky nakrájené žampiony. |
3 | Nakonec vmícháme kečup, vše zalijeme vínem, promícháme a jen prohřejeme. |
Poznámka
Vhodnou přílohou jsou kukuřičné placičky.