Recept

Vepřová panenka se švestkami a povidlovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (21%)
ID receptu: 18870

Ingredience

3 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
50 g Povidla švestková
1 kávová lžička Sůl
800 g Vepřová panenka
300 ml Víno červené
150 g Švestky sušené

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 132kJ
12% Sacharidy 45 g
18% Tuky 14 g
34% Sodík 676 mg
74% Bílkoviny 41 g

Vepřová panenka se švestkami a povidlovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Omyté vepřové panenky protkneme sušenými švestkami zbavenými pecek. Maso osolíme, opepříme a zprudka osmahneme na pánvi na oleji po všech stranách. Panenky přendáme na pekáč a upečeme ve vyhřáté troubě doměkka.

2

Z cukru připravíme karamel, přilijeme víno a svaříme s povidly na hustší omáčku. Přidáme zbylé sušené švestky opečené na másle a dochutíme.

3

Upečené panenky podáváme přelité omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept