Jednoduchý recept

Ryba na marocký zůsob

  • Maroko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18890

Ingredience

1 ks Cibule
1 polévková lžíce Citrony
0,5 kávová lžička Kmín drcený
0,5 kávová lžička Koriandr mletý
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
0,5 kávová lžička Kurkuma
2 polévková lžíce Olej olivový
50 g Olivy zelené
800 g Parmice
1 špetka Pepř černý mletý
200 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
0,5 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Sůl
300 ml Vývar rybí
0,3 kávová lžička Šafrán

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 335kJ
2% Sacharidy 7 g
18% Tuky 14 g
42% Sodík 832 mg
74% Bílkoviny 41 g

Ryba na marocký zůsob postup přípravy receptu:

1

Do hrnce, ve kterém jsme na rozehřátém oleji, za občasného míchání opékali 10 minut cibuli doměkka, přidáme skořici, mletý koriandr, šafrán, kmín, kurkumu a za stálého míchání ještě asi půl minuty opékáme. Přidáme nakrájená rajčata a vývar důkladně promícháme. Přivedeme k varu, přiklopíme pokličkou, 15 minut zvolna dusíme, odstraníme pokličku a ještě 20-35 minut vaříme do zhoustnutí.

2

Vykostíme parmice, hlavu a ocas nepoužijeme, nakrájíme na půlky, přidáme do hrnce, povaříme 5-6 minut na mírném ohni, aby maso bylo křehké, ale nerozpadalo se.

3

Nakonec opatrně vmícháme nakrájený citron nakládaný v soli, olivy, sůl, pepř, nakrájený čerstvý koriandr a servírujeme v kastrolu.

Poznámka

Jako přílohu použijeme kuskus. Citrony nakládané v soli připravíme snadno sami. Zavařovací sklenici naplníme citrony, které jsme podélně nakrájeli na čtvrtky, aniž by se čtvrtky úplně oddělily, do každého citronu vložíme 4 lžíce mořské soli, přidáme šťávu z dalšího citronu, zalijeme vodou a necháme nejméně měsíc uležet.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept