Jednoduchý recept

Dušené sardinky

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18891

Ingredience

2 polévková lžíce Balsamico ocet
230 g Cibule
1 ks Citrony
50 g Hrozinky
4 polévková lžíce Olej olivový
4 polévková lžíce Olivy černé
4 polévková lžíce Oříšky piniové
2 polévková lžíce Petržel - nať
4 ks Rajčata
450 g Sardinka obecná
3 polévková lžíce Víno Marsala
150 ml Vývar rybí
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 407 kcal
Kilojoule 1 703kJ
7% Sacharidy 26 g
40% Tuky 30 g
11% Sodík 218 mg
49% Bílkoviny 27 g

Dušené sardinky postup přípravy receptu:

1

Cibulky opékáme 15 minut dozlatova v hrnci na rozehřátém olivovém oleji. Než se cibulky opečou, dáme do misky rozinky, zalijeme marsalou, necháme namočené asi hodinu, scedíme a rozinky i marsalu schováme k dalšímu použití.

2

K cibulkám přidáme šalvěj, česnek, další minutu opékáme, vmícháme pokrájená rajčata a 2-3 minuty opékáme. Přilijeme rybí nebo zeleninový vývar, ocet, odloženou marsalu a pod pokličkou zvolna dusíme 25 minut.

3

Do hrnce přidáme sardinky a dusíme je 2-3 minuty. Přidáme piniové oříšky, rozinky, olivy a ještě 2-3 minuty zahříváme.

4

Hotový pokrm rozdělíme do talířů a ozdobený plátkem citronu a posypaný nakrájenou petrželkou servírujeme.

Poznámka

Místo sardinek můžeme použít také nasolenou nebo uzenou tresku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept