Bramborový salát s jogurtem
50 min.
Ingredience
- 400gramůBrambory vařené ve slupce
 - 50mililitrůOlej stolní
 - 1lžíceOcet kvasný lihový
 - 200gramůJogurt bílý
 - 10gramůPetržel - nať
 - 1špetkaSůl
 - 3stroužkyČesnek
 - 1litrVoda pitná
 
Počet porcí:
2Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
457 kcal
Bílkoviny
10 g
Tuky
29 g
Sacharidy
42 g
Vláknina
7 g
Cukr
6 g
Postup přípravy
- 1Brambory uvaříme ve slupce, po vystydnutí oloupeme a nastrouháme na hrubém struhadle.
 - 2Zálivku si připravíme ze směsi jogurtu a oleje, dochutíme octem, sekanou petrželkou, utřeným česnekem. Dle chuti dosolíme.
 - 3Brambory na závěr dobře promícháme se zálivkou a dáme alespoň na hodinu odležet do chladničky.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.