Jednoduchý recept

Salát z květáku

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18896

Ingredience

1 polévková lžíce Citronová šťáva
120 ml Jogurt bílý
400 g Květák
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
40 ml Olej stolní
200 g Ořechy lískové pražené
1 kávová lžička Sůl
1 krajíc Veka
2 l Voda pitná
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

49% Kalorie 958 kcal
Kilojoule 4 008kJ
11% Sacharidy 39 g
114% Tuky 85 g
26% Sodík 519 mg
40% Bílkoviny 22 g

Salát z květáku postup přípravy receptu:

1

Očištěný a na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a necháme květák vystydnout.

2

Připravíme si zálivku z jogurtu, oleje a octa. Dochutíme citrónovou šťávou a špetkou soli.

3

Veku lehce navlhčíme vodou a rozmačkáme na kaši, smícháme s nasekanými oříšky, půl lžící octa, 2 lžícemi oleje, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a solí.

4

Uvařený květák přelijeme nejprve jogurtovou zálivkou, pak oříškovou směsí.

5

Podáváme dobře vychlazené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept