Salát z květáku - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z květáku
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18896 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
1 polévková lžíce | Citronová šťáva |
120 ml | Jogurt bílý |
400 g | Květák |
1 polévková lžíce | Ocet kvasný lihový |
40 ml | Olej stolní |
200 g | Ořechy lískové pražené |
1 kávová lžička | Sůl |
1 krajíc | Veka |
2 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 33g |
---|---|
Cholesterol | 19,8mg |
Draslík | 1g |
Vláknina | 27g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 1,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 104,4mg |
Vitamín E | 15,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Citronová šťáva, Jogurt bílý, Květák, Olej stolní, Ořechy lískové pražené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Veka mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z květáku postup přípravy receptu:
1 | Očištěný a na růžičky rozdělený květák, dáme vařit do osolené vody. Po uvaření slijeme vodu a necháme květák vystydnout. |
2 | Připravíme si zálivku z jogurtu, oleje a octa. Dochutíme citrónovou šťávou a špetkou soli. |
3 | Veku lehce navlhčíme vodou a rozmačkáme na kaši, smícháme s nasekanými oříšky, půl lžící octa, 2 lžícemi oleje, citrónovou šťávou, utřeným česnekem a solí. |
4 | Uvařený květák přelijeme nejprve jogurtovou zálivkou, pak oříškovou směsí. |
5 | Podáváme dobře vychlazené. |