Znojemský hovězí guláš
110 min.
Ingredience
- 300gramůCibule
 - 750gramůHovězí maso přední
 - 150gramůTuk
 - 30gramůSůl
 - 1gramPepř černý mletý
 - 2gramyKmín celý
 - 20gramůPaprika mletá sladká
 - 1200mililitrůHovězí vývar základní
 - 150gramůOkurky nakládané
 - 100gramůMouka pšeničná hladká T 650
 
Počet porcí:
10Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
322 kcal
Bílkoviny
20 g
Tuky
21 g
Sacharidy
13 g
Vláknina
2 g
Cukr
2 g
Postup přípravy
- 1Hovězí maso opláchneme a nakrájíme na kousky.
 - 2Cibuli oloupeme a nasekáme, osmažíme ji dorůžova na části tuku, přidáme mletou papriku a zpěníme ji. V základu osmahneme maso, osolíme, opepříme a přidáme kmín. Krátce podusíme, maso podlijeme trochou vývaru a pod poklicí dusíme do poloměkka.
 - 3Potom šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme ji prosátou moukou, osmahneme, zalijeme vlažným vývarem a rozmícháme. Za občasného promíchání dusíme, až maso změkne.
 - 4Měkké maso přendáme do jiné nádoby a přes hustý cedník na ně přecedíme omáčku. Ještě krátce povaříme.
 - 5Okurky nakrájené na nudličky a podušené na části tuku vložíme na každou porci při podávání.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.