Jednoduchý recept

Salát z lilků s rajčatovým sósem

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18900

Ingredience

300 g Lilek
10 ml Ocet kvasný lihový
50 ml Olej olivový extra panenský
200 g Rajčata
0,8 kávová lžička Sůl
1 l Voda pitná
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 284 kcal
Kilojoule 1 187kJ
4% Sacharidy 14 g
37% Tuky 28 g
16% Sodík 320 mg
5% Bílkoviny 3 g

Salát z lilků s rajčatovým sósem postup přípravy receptu:

1

Lilky na chvíli vložíme do horké trouby, aby změkla jejich slupka. Slupku oloupeme a lilek nakrájíme na silnější kolečka, cca 1cm široká. Ta ihned vložíme do slané vody (1/2 lžička sůl) a necháme v ní půl hodiny máčet. Poté pečlivě osušíme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji (polovina dávky).

2

Rajčata spaříme a oloupeme. Získané dužiny utřeme s česnekem a necháme chvíli dusit na zbylém oleji. Do vzniklého sósu přidáme ocet a sůl, dobře promícháme.

3

Opečené lilky podáváme přelité rajčatovou omáčkou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept