Salát z lilků s rajčatovým sósem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Salát z lilků s rajčatovým sósem
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18900 |
Kategorie: | Saláty |
Ingredience
2 stroužek | Česnek |
300 g | Lilek |
10 ml | Ocet kvasný lihový |
50 ml | Olej olivový extra panenský |
200 g | Rajčata |
0,8 kávová lžička | Sůl |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 14g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 602,4mg |
Vláknina | 13g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,3mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 17,6mg |
Vitamín E | 1,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Lilek, Rajčata, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Ocet kvasný lihový, Olej olivový extra panenský mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Salát z lilků s rajčatovým sósem postup přípravy receptu:
1 | Lilky na chvíli vložíme do horké trouby, aby změkla jejich slupka. Slupku oloupeme a lilek nakrájíme na silnější kolečka, cca 1cm široká. Ta ihned vložíme do slané vody (1/2 lžička sůl) a necháme v ní půl hodiny máčet. Poté pečlivě osušíme a opečeme na rozpáleném olivovém oleji (polovina dávky). |
2 | Rajčata spaříme a oloupeme. Získané dužiny utřeme s česnekem a necháme chvíli dusit na zbylém oleji. Do vzniklého sósu přidáme ocet a sůl, dobře promícháme. |
3 | Opečené lilky podáváme přelité rajčatovou omáčkou. |