Krevetová polévka

50 min.
Turecko

Ingredience

    • 1špetkaSůl
    • 4lžíceMouka pšeničná hladká T 650
    • 40gramůMáslo čerstvé
    • 1000mililitrůHovězí vývar základní
    • 6gramůPaprika mletá sladká
    • 250gramůKrevety tygří - loupané
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
317 kcal
Bílkoviny
41 g
Tuky
19 g
Sacharidy
12 g
Vláknina
1 g
Cukr
310 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Čerstvé krevetky dobře omyjeme a vaříme 10-15 minut.
  • 2
    Po vychladnutí je očistíme od střívka.
  • 3
    Připravíme si jíšku z mouky a másla (polovina dávky másla), kterou přelijeme masovým vývarem. Dobře promícháme a necháme 20 minut vařit. Do hotové polévky přidáme maso z krevet, sůl a mletou papriku zpěněnou na másle.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
test222
ne 25. 9. 2016
Krevetová polévka
Receptu nerozumím..