Jednoduchý recept

Polévka z červené čočky

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 175 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 160 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18909

Ingredience

70 g Cibule
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
10 g Máslo čerstvé
1 špetka Pepř cayenský
1 špetka Sůl
30 g Tuk rostlinný
4 krajíc Veka
1 l Voda pitná
200 ml Čočka červená

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 610 kcal
Kilojoule 2 551kJ
24% Sacharidy 88 g
23% Tuky 17 g
11% Sodík 225 mg
52% Bílkoviny 29 g

Polévka z červené čočky postup přípravy receptu:

1

Cibuli drobně pokrájíme, zpěníme na rozpáleném tuku, lehce poprášíme moukou. Přilijeme 1 l vody a dobře rozšleháme. Přivedeme k varu. Poté vsypeme čočku, kterou jsme předtím na cca dvě hodiny nechali máčet ve vodě, osolíme. Polévku vaříme do změknutí čočky, kterou následně propasírujeme a dáme celé znovu vařit.

2

Mezitím si veku pokrájíme na menší kostičky, které nasucho osmahneme na pánvi.

3

Polévku servírujeme s nasucho osmahlými kostičkami veky, přelitou cayenským pepřem zpěněným na másle.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept