Rajčatová polévka s rýží - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Rajčatová polévka s rýží
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 35 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18910 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
40 g | Máslo čerstvé |
1 špetka | Pepř černý mletý |
10 g | Petržel - nať |
240 g | Rajčata |
200 g | Rýže předvařená (parboiled) |
1 špetka | Sůl |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 95g |
---|---|
Cholesterol | 24,0mg |
Draslík | 906,6mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,7mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 65,0mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 24,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Hovězí vývar základní, Rajčata, Rýže předvařená (parboiled), Sůl mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Pepř černý mletý, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Rajčatová polévka s rýží postup přípravy receptu:
1 | Rajčata spaříme a oloupeme slupky. Poté dužiny pokrájíme na kostičky a podusíme je na másle. Vše zalijeme vývarem a dobře promícháme. Přidáme propláchnutou rýží, sůl a pepř a vaříme na mírném plameni cca 30 minut. |
2 | Servírujeme s kousky citrónu a nasekanou petrželkou. |