Cibulová polévka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 25 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Cibulová polévka
Celkový čas: | 25 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 15 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18913 |
Kategorie: | Polévky |
Ingredience
4 krajíc | Chléb konzumní |
270 g | Cibule |
1000 ml | Hovězí vývar základní |
100 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Pepř černý mletý |
1 špetka | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 45% |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 38,9mg |
Draslík | 278,3mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 83,9mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 6,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 29,6mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Hovězí vývar základní, Sůl, Sýr Eidam cihla 45% mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Chléb konzumní, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hladká T 650, Pepř černý mletý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Cibulová polévka postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájenou na kolečka zpěníme na másle, zaprášíme moukou a necháme zrůžovět. Poté zalijeme hovězím vývarem, dobře promícháme a vaříme ještě asi 10 minut. |
2 | Hotovou polévku dochutíme solí a pepřem, servírujeme posypané strouhaným sýrem a kostičkami nasucho opečeného chleba. |
...kostičky chleba jsem také pomalu oprančil (po moravsku) na másle :-)