Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1892

Ingredience

100 g Cukr krupice
80 g Kandovaná citronová kůra
100 g Kandovaná pomerančová kůra
80 g Mandle
100 g Med včelí
80 g Mouka polohrubá
20 g Máslo čerstvé
80 g Ořechy lískové
2 kávová lžička Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

7% Kalorie 134 kcal
Kilojoule 559kJ
6% Sacharidy 21 g
7% Tuky 5 g
0% Sodík 9 mg
3% Bílkoviny 2 g

Panforte postup přípravy receptu:

1

Nejprve na suché pánvi zprudka opražíme mandle a oříšky. Poté je nasekáme nahrubo. Promícháme s moukou, špetkou skořice a kandovanou citronovou a pomerančovou kůrou nakrájenou na kousky.

2

Troubu předehřejeme na 180C.

3

V hrci zahřejeme na mírném ohni med, cukr a 5lžic vody. Zvolna mícháme dokud nezískáme sirup. Hotový sirup přilijeme za stálého míchání k ořechové směsi. Těsto nalijeme do vymazané koláčové formy a pečeme 30minut. Hotové panforte necháme vychladnout ve formě.

4

Servírujeme nakrájené na malé kousky, posypané moučkovým cukrem a skořicí.

Poznámka

Dezert je poměrně těžký, proto servírujeme malé kousky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept