Jednoduchý recept

Bramborová polévka s jablkem a roketou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 35 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (31%)
ID receptu: 18927

Ingredience

900 g Brambory
1 ks Cibule červená
1 polévková lžíce Citronová šťáva
450 g Jablka
2 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 špetka Pepř 4 barev
15 g Roketa
1 špetka Sůl
1 l Vývar drůbeží

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 579 kcal
Kilojoule 2 421kJ
14% Sacharidy 50 g
19% Tuky 14 g
43% Sodík 865 mg
17% Bílkoviny 10 g

Bramborová polévka s jablkem a roketou postup přípravy receptu:

1

Na rozehřátém másle restujeme spolu s brambory červenou cibuli nakrájenou na čtvrtky. Asi po pěti minutách zalijeme předem připraveným kuřecím vývarem, okořeníme mletým pepřem a citrónovou štávou.

2

Když vývar začne vřít, přidáme oloupaná a na kostičky nakrájená jablka.

3

Zmírníme oheň, přiklopíme hrnec a na mírném ohni vaříme dalších 15 minut. Důkladně omyjeme roketu a přidáme do hrnce.

4

Vše vaříme tak dlouho, dokud nejsou brambory měkké.

5

Polovinu polévky rozmixujeme a zbytek polévky touto rozmixovanou zeleninou zahustíme.

6

Polévku už jen okořeníme špetkou soli a barevného pepře.

7

Podáváme ozdobenou plátkem jablka a kouskem čerstvé rokety.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept