Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 18934

Ingredience

Zálivka
4 ks Ančovičky konzervované
1 polévková lžíce Citronová šťáva
0,5 kávová lžička Hořčice
150 ml Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
4 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
1 ks Vaječný žloutek slepičí
1 kávová lžička Worcester (worcesterská omáčka)
2 stroužek Česnek
Krutony
4 krajíc Chléb pšeničný (bílý)
2 polévková lžíce Olej olivový
1 stroužek Česnek
Salát César
4 ks Ančovičky konzervované
1 ks Salát hlávkový
20 dkg Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 837 kcal
Kilojoule 3 504kJ
2% Sacharidy 6 g
90% Tuky 68 g
219% Sodík 4 g
90% Bílkoviny 51 g

Salát César postup přípravy receptu:

1

Na kostičky nakrájíme krajíčky chleba, promícháme s olejem a česnekem, rozložíme v jedné vrstvě na plech na pečení a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme za občasného míchání 15-20 minut dozlatova. Vyndáme z trouby, necháme krutony vychladnout a odložíme.

2

Zálivku si připravíme takto: do zpěnění, asi půl minuty, mixujeme česnek, hořčici, ančovičky (sardele), worcestrovou omáčku, citronovou šťávu, žloutek, sůl a pepř. Mixér máme stále zapnutý a nejprve po kapkách, a když hmota začne houstnout, tak tenkým pramínkem, přidáváme olivový olej, dokud se všechen zcela nezpracuje. Zálivku dáme do misky, pokud je moc hustá, zředíme ji horkou vodou, vmícháme parmazán, misku přikryjeme a uložíme do lednice.

3

Na jednotlivé listy rozebereme hlávku salátu, opláchneme, natrháme na kousky a v odstředivce na salát nebo za pomoci papírových utěrek osušíme, protože voda, která nám zůstane na salátu pak ředí zálivku a mění její chuť. Suché listy salátu dáme do plastového sáčku a uložíme do lednice.

4

Chvilku před podáváním upravíme kousky salátu do velké salátové mísy, přelijeme zálivkou, důkladně promícháme, ozdobíme ančovičkami, krutony, hoblinkami parmazánu a ihned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept

Tip z našeho eshopu VseNaVareni.cz