Recept

Dršťková polévka z Turecka

  • Turecko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 85 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 70 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (25%)
ID receptu: 18958

Ingredience

1 ks Citrony
1 kg Dršťky syrové
60 dkg Mouka pšeničná hladká T 650
30 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
3 g Paprika mletá sladká
1 špetka Sůl
3 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

42% Kalorie 819 kcal
Kilojoule 3 428kJ
32% Sacharidy 114 g
24% Tuky 18 g
15% Sodík 302 mg
85% Bílkoviny 48 g

Dršťková polévka z Turecka postup přípravy receptu:

1

Pečlivě omyté dršťky zalijeme 1,5 l vody a osolíme. Dáme vařit do tlakového hrnce (popř. normálního).

2

Po uvaření drštěk si připravíme základ z rozpuštěného másla a mouky, lehce opražíme a zalijeme vývarem z masa. Vše dobře rozmícháme a přidáme dršťky. Za stálého míchání povaříme.

3

Do takřka hotové polévky přidáme papriku opraženou se lžící másla a ocet smíchaný s utřeným česnekem.

4

Polévku servírujeme s dílky citronu.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept