Berek s mletým masem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Berek s mletým masem
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | Marsalka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (27%) |
ID receptu: | 18973 |
Ingredience
80 g | Cibule |
200 ml | Jogurt bílý |
12 g | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Maso mleté - mix |
500 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
60 g | Paprika červená |
10 g | Petržel - nať |
60 g | Rajčata |
1 špetka | Sůl |
20 g | Tuk rostlinný |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
1 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 4g |
---|---|
Cholesterol | 80,5mg |
Draslík | 266,3mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 13,7mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Jogurt bílý, Kypřicí prášek do pečiva, Paprika červená, Rajčata, Sůl, Tuk rostlinný, Vaječný žloutek slepičí, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Maso mleté - mix, Mouka pšeničná hladká T 650, Petržel - nať mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Berek s mletým masem postup přípravy receptu:
1 | Cibuli pokrájíme na drobné kousky a necháme na rozpáleném tuku zesklovatět, poté přidáme mleté maso a nadrobno pokrájenou petrželku, papriku a rajče. Směs dobře promícháme a dusíme. Necháme vystydnout. |
2 | Těsto vypracované z 500 g hladké mouky, 200 ml jogurtu, 1 vejce a prášku do pečiva rozválíme na cca 1 cm silný plát. Ten posypeme přichystanou masovou směsí, srolujeme, konce pečlivě založíme, aby náplň nevytekla ven. |
3 | Žloutkem potřenou roládu pečeme ve středně vyhřáté troubě cca 35 minut. |