Provensálská štola
70 min.
Ingredience
- 100gramůMandle
 - 150gramůCukr moučkový
 - 100gramůCukr třtinový
 - 100mililitrůOlej olivový extra panenský
 - 200gramůMouka polohrubá
 - 1špetkaSkořice mletá
 - 2lžíceMartell cognac
 - 250gramůKandované ovoce
 - 75gramůMáslo čerstvé
 - 3kusyVejce slepičí
 - 0,5kusKypřicí prášek do pečiva
 
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
792 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
39 g
Sacharidy
105 g
Vláknina
4 g
Cukr
75 g
Postup přípravy
- 1Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme v míse dohladka a vmícháme hnědý cukr. Mouku spojíme s 5ti lžícemi oleje a vmícháme do máslové směsi. Poté přidáme žloutky, prášek do pečiva, skořici, mandle nakrájené na plátky, kandované ovoce a koňak. Na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a mísu na 15minut odstavíme.
 - 2Troubu předehřejeme na 220C.
 - 3Olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, nalijeme těsto a vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 180C a pečeme 40minut. Hotovou štolu necháme vychladnout a vyklopíme.
 - 4Polevu vytvoříme ve vodní lázni z moučkového cukru a 2lžic vody. Vychladlou štolu potřeme pomocí štětce připravenou polevou.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.