Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde
2 1 Provensálská štola 5 1
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 1898

Ingredience

150 g Cukr moučkový
100 g Cukr třtinový
250 g Kandované ovoce
0,5 ks Kypřicí prášek do pečiva
100 g Mandle
2 polévková lžíce Martell cognac
200 g Mouka polohrubá
75 g Máslo čerstvé
100 ml Olej olivový extra panenský
1 špetka Skořice mletá
3 ks Vejce slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

40% Kalorie 792 kcal
Kilojoule 3 314kJ
29% Sacharidy 105 g
51% Tuky 39 g
4% Sodík 88 mg
20% Bílkoviny 11 g

Provensálská štola postup přípravy receptu:

1

Vejce rozklepneme a oddělíme bílky od žloutků. Máslo utřeme v míse dohladka a vmícháme hnědý cukr. Mouku spojíme s 5ti lžícemi oleje a vmícháme do máslové směsi. Poté přidáme žloutky, prášek do pečiva, skořici, mandle nakrájené na plátky, kandované ovoce a koňak. Na závěr vmícháme tuhý sníh z bílků a mísu na 15minut odstavíme.

2

Troubu předehřejeme na 220C.

3

Olejem vymažeme formu na biskupský chlebíček, nalijeme těsto a vložíme do trouby. Snížíme teplotu na 180C a pečeme 40minut. Hotovou štolu necháme vychladnout a vyklopíme.

4

Polevu vytvoříme ve vodní lázni z moučkového cukru a 2lžic vody. Vychladlou štolu potřeme pomocí štětce připravenou polevou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
1
2
Recept ujde