Zdravý recept

Kaše z rýže basmati

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 5 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (74%)
ID receptu: 18994

Ingredience

100 g Kompot švestkový
2 dl Mléko rýžové
80 g Rýže Basmati
1 špetka Skořice mletá
350 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

6% Kalorie 126 kcal
Kilojoule 527kJ
8% Sacharidy 28 g
1% Tuky 1 g
3% Sodík 56 mg
3% Bílkoviny 2 g

Kaše z rýže basmati postup přípravy receptu:

1

Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko.

2

Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme.

3

Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům.

Poznámka

Můžeme použít jakýkoliv kompot podle chuti.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept