Kaše z rýže basmati

20 min.
Evropa

Ingredience

    • 80gramůRýže Basmati
    • 2decilitryMléko rýžové
    • 1špetkaSkořice mletá
    • 350mililitrůVoda pitná
    • 100gramůKompot švestkový
Počet porcí:
2

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
126 kcal
Bílkoviny
2 g
Tuky
1 g
Sacharidy
28 g
Vláknina
1 g
Cukr
13 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Rýži basmati propláchneme vodou a dáme do hrnce. Přilejeme studenou vodu a dáme vařit. Jakmile dojde k varu, rýži ve vodě promícháme, aby se nepřilepila ke dnu, a na mírném ohni vaříme asi 12 minut. Přebytečnou vodu slijeme přes sítko.
  • 2
    Uvařenou rýži naředíme rýžovým mlékem tak, aby kaše měla požadovanou hustotu. Přidáme špetku skořice a ještě krátce povaříme.
  • 3
    Hotovou kaši servírujeme na talíři, kde ji ještě ozdobíme kompotovanými švestkami. Šťávu z kompotu můžeme použít k doslazení kaše. Máme-li švestkový kompot bez cukru, můžeme jídlo doporučit i diabetikům.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.