Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | verca |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (21%) |
ID receptu: | 1901 |
Kategorie: | Pečené dorty |
Ingredience
250 g | Čokoláda hořká |
200 g | Cukr krupice |
2 ks | Cukr vanilka |
1 ks | Droždí |
120 ml | Káva Espresso |
100 ml | Likér Kahlua |
80 g | Mandle |
200 g | Máslo čerstvé |
1 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
5 ks | Ořechy vlašské |
3 polévková lžíce | Smetana 12% (konzumní) |
2 polévková lžíce | Solamyl |
6 ks | Vejce slepičí |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 54g |
---|---|
Cholesterol | 174,0mg |
Draslík | 586,7mg |
Vláknina | 12g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,7mg |
Vitamín E | 2,9mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 28,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Čokoláda hořká, Cukr krupice, Droždí, Káva Espresso, Mandle, Ořechy vlašské, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Cukr vanilka, Likér Kahlua, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá, Smetana 12% (konzumní), Solamyl mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa postup přípravy receptu:
1 | Nejprve rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny. |
2 | V kastrůlku při nízké teplotě rozehřejeme v kávě čokoládu. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Poté přidáme žloutky s cukrem, maizenu, 180g másla, mleté mandle a kvasnice. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků. |
3 | Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme 3/4 těsta a pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 15-20minut. |
4 | Upečený dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a rozkrojíme na dva pláty. Spodní část potřeme zbytkem čokoládové směsi, zakryjeme druhým plátem a necháme vychladit v lednici. |
5 | Likér Kahlúa smícháme se smetanou ke šlehání a nalijeme na dort. Dozdobíme polovinami vlašských ořechů. |