Recept

Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa

  • Mexiko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 1901

Ingredience

200 g Cukr krupice
2 ks Cukr vanilka
1 ks Droždí
120 ml Káva Espresso
100 ml Likér Kahlua
80 g Mandle
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hrubá
200 g Máslo čerstvé
5 ks Ořechy vlašské
3 polévková lžíce Smetana 12% (konzumní)
2 polévková lžíce Solamyl
6 ks Vejce slepičí
250 g Čokoláda hořká

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 841 kcal
Kilojoule 3 520kJ
15% Sacharidy 54 g
86% Tuky 65 g
10% Sodík 209 mg
29% Bílkoviny 16 g

Čokoládovo-kávový dort s omáčkou z likéru Kahlúa postup přípravy receptu:

1

Nejprve rozklepneme vejce a oddělíme bílky od žloutků. Žloutky s cukrem a vanilkovým cukrem utřeme do pěny.

2

V kastrůlku při nízké teplotě rozehřejeme v kávě čokoládu. Odstavíme a necháme mírně vychladnout. Poté přidáme žloutky s cukrem, maizenu, 180g másla, mleté mandle a kvasnice. Nakonec zlehka vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.

3

Dortovou formu vymažeme a vysypeme moukou, vlijeme 3/4 těsta a pečeme v troubě předehřáté na 210C asi 15-20minut.

4

Upečený dort necháme vychladnout, poté vyjmeme z formy a rozkrojíme na dva pláty. Spodní část potřeme zbytkem čokoládové směsi, zakryjeme druhým plátem a necháme vychladit v lednici.

5

Likér Kahlúa smícháme se smetanou ke šlehání a nalijeme na dort. Dozdobíme polovinami vlašských ořechů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept