Recept

Hovězí pečeně po ticinsku

  • Švýcarsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 150 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19010

Ingredience

100 g Anglická slanina
1 ks Bobkový list
100 g Celer bulvový
2 ks Cibule
1 kg Hovězí maso zadní
2 ks Hřebíček
1 polévková lžíce Mouka pšeničná
100 g Mrkev kořen
3 polévková lžíce Olej rostlinný
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
50 g Protlak rajčatový
1 kávová lžička Sůl
150 ml Voda pitná
0,5 l Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

32% Kalorie 635 kcal
Kilojoule 2 656kJ
4% Sacharidy 16 g
113% Tuky 85 g
28% Sodík 559 mg
104% Bílkoviny 58 g

Hovězí pečeně po ticinsku postup přípravy receptu:

1

Maso protáhneme slaninou nakrájenou na nudličky, osolíme a opepříme. Na rozehřátém oleji maso po všech stranách opečeme. Maso vyjmeme a na oleji poté opečeme na kostičky nakrájenou zeleninu (mrkev, celer a cibuli). K tomu přidáme rajčatový protlak, zředíme červeným vínem a ještě trochu povaříme.

2

Maso s bobkovým listem a hřebíčky vložíme zpět do šťávy, podlijeme vodou a pod poklicí dusíme na mírném ohni cca 90 minut.

3

Podle potřeby doléváme vodu nebo bujón. Poté omáčku prolisujeme (nebo rozmixujeme), dokořeníme, zahustíme trochou mouky, zavaříme – a přelijeme maso nakrájené na plátky.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept