Recept

Zajíc pečený na víně

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 210 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 180 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19016

Ingredience

1 ks Bobkový list
4 krajíc Chléb konzumní
2 ks Cibule
50 g Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
2 ks Rajčata
200 g Slanina vepřová
1,5 kávová lžička Sůl
1 l Víno červené
2 kg Zaječí maso
125 ml Zakysaná smetana

Nutriční hodnoty jedné porce

54% Kalorie 1,073 kcal
Kilojoule 4 489kJ
10% Sacharidy 36 g
55% Tuky 41 g
40% Sodík 797 mg
173% Bílkoviny 97 g

Zajíc pečený na víně postup přípravy receptu:

1

Naporcované maso osolíme a opepříme. Rajčata spaříme horkou vodou, oloupeme a nakrájíme.

2

V připraveném pekáči rozehřejeme máslo a maso opečeme ze všech stran. Přidáme nakrájenou slaninu, rajčata, cibuli a bobkový list. Vše necháme povařit asi 5 minut.

3

Troubu si předehřejeme na 180 °C. K masu nastrouháme chléb (nejlépe černý) a přelijeme vínem tak, aby maso bylo ponořené.

4

Pečeme 2–3 hodiny, následně šťávu scedíme a zjemníme zakysanou smetanou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept