Recept

Polévka z uzeného masa s jáhlami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 19031

Ingredience

100 g Jáhly - loupané proso
1 špetka Majoránka
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 ks Petržel kořen
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
200 g Vepřová uzená plec
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 259 kcal
Kilojoule 1 083kJ
6% Sacharidy 21 g
19% Tuky 14 g
34% Sodík 673 mg
21% Bílkoviny 12 g

Polévka z uzeného masa s jáhlami postup přípravy receptu:

1

Omyté maso nadrobno nakrájíme a spolu s očištěnou, nakrájenou petrželí dáme vařit. Když začne voda v hrnci vřít, přidáme propláchnuté a spařené jáhly a vše vaříme doměkka.

2

Ze sádla a hladké mouky připravíme světlou jíšku, přidáme ji do polévky a povaříme.

3

Nakonec polévku okořeníme majoránkou a podle chuti přisolíme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept