Vepřová panenka s jablky a šalvějí - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 40 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Vepřová panenka s jablky a šalvějí
Celkový čas: | 40 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | Foglarka |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (25%) |
ID receptu: | 1905 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
1 ks | Citrony |
1 polévková lžíce | Cukr třtinový |
3 ks | Jablka |
1 polévková lžíce | Olej olivový jedlý |
2 polévková lžíce | Šalvěj čerstvá |
4 ks | Vepřová panenka |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 28g |
---|---|
Cholesterol | 220,5mg |
Draslík | 3g |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 3,5mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 26,8mg |
Vitamín E | 1,4mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 11,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citrony, Cukr třtinový, Jablka, Šalvěj čerstvá, Vepřová panenka mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Olej olivový jedlý mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Vepřová panenka s jablky a šalvějí postup přípravy receptu:
1 | Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku. |
2 | Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut. |
3 | Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka. |
4 | Grilovanou panenku přelijeme omáčkou. |
5 | Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory. |