Recept

Vepřová panenka s jablky a šalvějí

  • Dánsko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (24%)
ID receptu: 1905

Ingredience

1 ks Citrony
1 polévková lžíce Cukr třtinový
3 ks Jablka
1 polévková lžíce Olej olivový jedlý
4 ks Vepřová panenka
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 608 kcal
Kilojoule 2 546kJ
8% Sacharidy 28 g
22% Tuky 16 g
54% Sodík 1 g
163% Bílkoviny 92 g

Vepřová panenka s jablky a šalvějí postup přípravy receptu:

1

Porce panenky nařízneme podélně a rozevřeme je jako knížku.

2

Osolíme, opepříme, potřeme olejem, posypeme strouhanou citrónovou kůrou z poloviny citrónu a lžící nasekané šalvěje. Grilujeme z každé strany 5 minut.

3

Šťávu z jednoho citrónu, jablka nakrájená na kostičky, cukr a lžíci šalvějě přivedeme k varu, osolíme, opepříme a vaříme asi 7 minut doměkka.

4

Grilovanou panenku přelijeme omáčkou.

5

Jako příloha je nejlepší dušená zelenina nebo opečené brambory.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept