Recept

Selátko pečené v troubě

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 140 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 120 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (38%)
ID receptu: 19064

Ingredience

100 ml Citronová šťáva
1 ks Citrony
100 ml Pivo světlé 10% 3,9% obj.
1 ks Salát hlávkový
1 ks Sele
100 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl
0,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 366 kcal
Kilojoule 1 533kJ
1% Sacharidy 3 g
35% Tuky 26 g
4% Sodík 83 mg
54% Bílkoviny 30 g

Selátko pečené v troubě postup přípravy receptu:

1

Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet.

2

Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou.

3

Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem.

4

Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme.

5

Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept