Selátko pečené v troubě - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 140 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Selátko pečené v troubě
Selátko pečené v troubě
Celkový čas: | 140 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 120 minut |
Autor: | Marcela Mikešová |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (41%) |
ID receptu: | 19064 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 ml | Citronová šťáva |
1 ks | Citrony |
100 ml | Pivo světlé 10% 3,9% obj. |
100 g | Sádlo škvařené |
1 ks | Salát hlávkový |
1 ks | Sele |
1 kávová lžička | Sůl |
0,5 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 2g |
---|---|
Cholesterol | 9,7mg |
Draslík | 28,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 8,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 12,3mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Citronová šťáva, Citrony, Sádlo škvařené, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Pivo světlé 10% 3,9% obj., Salát hlávkový, Sele mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Selátko pečené v troubě postup přípravy receptu:
1 | Očištěné a omyté sele bez vnitřností potřeme uvnitř solí a na povrchu osolenou vodou. Necháme 1 hodinu odležet. |
2 | Do velkého pekáče položíme napříč špejle, potřeme je sádlem a na dno pekáče nalijeme vařící vodu. Na špejle položíme břichem selátko a kůži potřeme citronovou šťávou. |
3 | Sele pečeme v troubě vyhřáté na 220°C asi 2 hodiny. Během pečení maso potíráme vypečenou šťávou a občas sádlem a pivem. |
4 | Upečené selátko na krku prořízneme, aby vyšla pára, a maso potom naporcujeme. |
5 | Podáváme teplé s hlávkovým salátem, nebo studené s citronem a různými salátovými přílohami. |