Jednoduchý recept

Marinovaná zelenina

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (17%)
ID receptu: 19085

Ingredience

80 g Cibule
300 g Cuketa
0,5 kávová lžička Cukr krupice
1 polévková lžíce Hořčice
500 g Květák
100 g Mrkev kořen
1 polévková lžíce Ocet vinný
50 ml Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
1,2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 183 kcal
Kilojoule 767kJ
4% Sacharidy 14 g
18% Tuky 14 g
13% Sodík 250 mg
7% Bílkoviny 4 g

Marinovaná zelenina postup přípravy receptu:

1

Připravíme si marinádu - v misce rozšleháme olej, ocet, hořčici, pepř a cukr.

2

Všechnu zeleninu očistíme, omyjeme a nakrájíme. Cuketu na silnější plátky, mrkev na silnější kolečka, cibuli na tenké plátky, květák rozebereme na růžičky. Do vroucí osolené vody nejdříve dáme vařit růžičky květáku. Povaříme asi 5 minut do poloměkka. Povařený květák vyjmeme, necháme okapat a vložíme do misky s marinádou. Obdobně povaříme mrkev a cuketu, asi 2 minuty a přidáme ke květáku. Nakonec k zelenině přidáme syrová kolečka cibule a promícháme.

3

Misku zakryjeme pokličkou a dáme na několik hodin do chladu. Občas promícháme. Podáváme studené.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept