Recept

Brambory zapečené s rybami a krevetami

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 95 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19095

Ingredience

Příloha
100 g Baby kukuřice
100 g Fazolové lusky zelené
100 g Hrachové lusky
100 g Mrkev kořen
Omáčka
1 kávová lžička Hořčice v prášku
600 ml Mléko polotučné
40 g Mouka pšeničná hladká T 650
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
90 g Sýr Gruyére
Brambory zapečené s rybami a krevetami
750 g Brambory vařené ve slupce
1 ks Celer řapíkatý
1 ks Cibule
1 ks Citrony
1 polévková lžíce Kopr čerstvý
230 g Krevety tygří - loupané
1 ks Mrkev kořen
4 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 ks Pórek
30 g Sýr Gruyére
1 špetka Sůl
380 g Treska aljašská
380 g Treska mražená
120 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 674 kcal
Kilojoule 2 819kJ
15% Sacharidy 54 g
174% Tuky 131 g
26% Sodík 515 mg
80% Bílkoviny 45 g

Brambory zapečené s rybami a krevetami postup přípravy receptu:

1

Uvaříme brambory ve slupce asi 15 minut v osolené vodě, vodu slijeme a necháme brambory vychladnout.

2

Ve velkém hrnci rozpustíme máslo, vmícháme do něj práškovou hořčici, mouku a směs 2 minuty zahříváme, potom pomalu a za stálého míchání přiléváme mléko a další dvě minuty vaříme. Přidáme sýr, a když se rozpustí, hrnec odstavíme. Aby se nám na omáčce neutvořil škraloup, položíme na její povrch potravinářskou folii.

3

Na rozehřátém oleji ve velké pánvi opékáme za stálého míchání asi 5 minut cibuli. Přidáme mrkev, celer, pórek, žampiony, směs 10 minut podusíme, vmícháme citronovou kůru a ještě chvilku podusíme.

4

Do máslem vymazané zapékací misky nebo pekáče vlijeme omáčku, do které jsme vmíchali zeleninu s houbami, krevety, ryby, kopr, petrželku, sůl a pepř. Na to poskládáme oloupané, nahrubo pokrájené brambory smíchané s rozpuštěným máslem a posypeme nastrouhaným sýrem. Přikryjeme alobalem a v troubě předehřáté na 200°C pečeme půl hodiny. Alobal odstraníme a ještě další půl hodinu pečeme. Servírujeme se zeleninou vařenou v páře.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept