Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (12%)
ID receptu: 19099
Kategorie: Maso

Ingredience

1 ks Cibule
1 ks Citrony
2 polévková lžíce Hrozinky
800 g Makrela obecná
1 polévková lžíce Olej olivový
2 polévková lžíce Oříšky piniové
1 špetka Pepř černý mletý
150 g Rajčata
500 g Rýže dušená
1 ks Salát hlávkový
1 ks Salát kadeřavý
1 ks Salát ledový
1 kávová lžička Skořice mletá
1 špetka Sůl
8 ks Vinné listy
0,5 kávová lžička Zázvor mletý

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 658 kcal
Kilojoule 2 752kJ
23% Sacharidy 82 g
32% Tuky 24 g
6% Sodík 113 mg
72% Bílkoviny 41 g

Nadívaná makrela postup přípravy receptu:

1

Za občasného míchání opékáme na rozehřátém oleji 5 minut cibuli, aby změkla. Vmícháme skořici, zázvor, zahříváme půl minuty, přidáme rozinky, piniové oříšky, odstavíme pánev a směs necháme vychladnout.

2

Vychladlou směs rozdělíme na čtvrtiny a plníme břišní dutiny zvenčí i zevnitř omytých a papírovými utěrkami osušených ryb. Osolíme, opepříme a každou rybu zavineme do dvou listů vinné révy. Listy upevníme párátky a nadívané makrely pečeme 5 minut z každé strany pod rozehřátým grilem nebo na žebrované pánvi. Listy by měly během pečení zhnědnout a ryby by měly být dobře propečené.

3

Rozdělíme ryby na talíře, ozdobíme plátky citronu a servírujeme s rýží vařenou v páře, rajčaty a různými listy salátu.

Poznámka

Makrelu můžeme nahradit jiným druhem ryby, například parmicí nachovou nebo mořským okounem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept