Jednoduchý recept

Moravský guláš se zelím

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 110 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 90 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 191

Ingredience

900 g Brambory
300 g Cibule
750 g Hovězí maso přední
2 g Kmín celý
100 g Mouka pšeničná hladká T 650
15 g Paprika mletá sladká
200 g Protlak rajčatový
30 g Sůl
200 g Tuk
500 ml Voda pitná
1600 g Zelí hlávkové bílé

Nutriční hodnoty jedné porce

23% Kalorie 462 kcal
Kilojoule 1 931kJ
10% Sacharidy 36 g
35% Tuky 26 g
65% Sodík 1 g
39% Bílkoviny 22 g

Moravský guláš se zelím postup přípravy receptu:

1

Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.

2

Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso.

3

Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou.

4

Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme.

5

Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky.

6

Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept