Moravský guláš se zelím

110 min.

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
26 g
Sacharidy
36 g
Vláknina
8 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky.
  • 2
    Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso.
  • 3
    Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou.
  • 4
    Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme.
  • 5
    Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky.
  • 6
    Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.