Moravský guláš se zelím - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 110 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Moravský guláš se zelím
Moravský guláš se zelím
Celkový čas: | 110 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 90 minut |
Autor: | mikes |
---|---|
Hodnost: | Šéfkuchař (31%) |
ID receptu: | 191 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
900 g | Brambory |
300 g | Cibule |
750 g | Hovězí maso přední |
2 g | Kmín celý |
100 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
15 g | Paprika mletá sladká |
200 g | Protlak rajčatový |
30 g | Sůl |
200 g | Tuk |
500 ml | Voda pitná |
1600 g | Zelí hlávkové bílé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 65,5mg |
Draslík | 974,0mg |
Vláknina | 15g |
Vitamín A | 951,0mg |
Vitamín B6 | 0,8mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 72,1mg |
Vitamín E | 1,1mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 5,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brambory, Cibule, Hovězí maso přední, Kmín celý, Paprika mletá sladká, Sůl, Tuk, Voda pitná, Zelí hlávkové bílé mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Protlak rajčatový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Moravský guláš se zelím postup přípravy receptu:
1 | Hovězí maso omyjeme a nakrájíme na kostky. |
2 | Cibuli oloupeme a nakrájíme na drobno, osmažíme ji na tuku dorůžova a přidáme mletou papriku a kmín. V tomto základu opečeme maso. |
3 | Potom přidáme rajčatový protlak, sůl, zalijeme trochou vlažné vody a pod pokličkou dusíme doměkka. Během dušení podléváme podle potřeby teplou vodou. |
4 | Měkké maso vyjmeme, šťávu vydusíme na tuk, zaprášíme prosátou moukou a krátce osmahneme. Zalijeme vlažnou vodou, dobře promícháme a povaříme. |
5 | Do připravené šťávy přidáme brambory nakrájené na drobné kostky a očištěné hlávkové zelí, nakrájené na nudličky. |
6 | Nakonec vše podusíme, vložíme maso, podle chuti přisolíme a ještě povaříme. |