Jednoduchý recept

Bramborová polévka s houbami

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 70 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (15%)
ID receptu: 19124

Ingredience

2 ks Brambory
2 ks Celer řapíkatý
2 plátek Chléb toastový
1 ks Cibule
30 g Houby sušené
1 l Hovězí vývar základní
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej rostlinný
1 špetka Pepř černý mletý
10 g Petržel kudrnka
2 polévková lžíce Sherry brandy
3 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 špetka Sůl
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

14% Kalorie 266 kcal
Kilojoule 1 115kJ
7% Sacharidy 26 g
15% Tuky 11 g
50% Sodík 1 g
28% Bílkoviny 16 g

Bramborová polévka s houbami postup přípravy receptu:

1

Předem si namočíme sušené houby a připravíme klasický hovězí vývar, může být i z kostky.

2

Nejprve si nakrájíme brambory na plátky a cibuli na proužky.

3

Ve větším polévkovém hrnci rozpálíme rostlinný olej. Na něm pak zprudka orestujeme brambory, cibuli a dva stroužky prolisovaného česneku. Po pěti minutách restování přidáme do hrnce vývar, sušené houby a nakrájený řapíkatý celer.

4

Necháme na prudkém ohni až do chvíle, kdy polévka začne vřít.

5

Pak oheň stáhneme a na mírném ohni a pod pokličkou vaříme ještě dalších 20 minut. Minutu před ukončením vaření přidáme brandy.

6

Před servírováním stačí polévku jen dochutit solí a pepřem.

7

K polévce se skvěle hodí tousty. Ty připravíme tak, že na plech dáme toustový chléb překrojený vždy na dva trojúhelníky, potřeme máslem a posypeme parmezánem. Pečeme pár minut v rozehřáté troubě dozlatova.

8

V nahřátých miskách polévku ozdobíme petrželkou a trojúhelníčky sýrových toustů.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept