Jednoduchý recept

Slávky marinieres

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 60 minut
Doba přípravy: 40 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (0%)
ID receptu: 19134

Ingredience

Bramborové hranolky
900 g Brambory
0,5 l Olej rostlinný
1 špetka Sůl
Na dochucení
2 ks Citrony
250 ml Majonéza
Slávky marinieres
900 g Mušle slávky
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
1 špetka Sůl
150 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek
2 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 994 kcal
Kilojoule 4 157kJ
16% Sacharidy 58 g
92% Tuky 69 g
55% Sodík 1 g
63% Bílkoviny 36 g

Slávky marinieres postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme na 1 cm silné hranolky a ve velkém hrnci nebo v hrnci fritovacím naplněném do třetiny rostlinným olejem rozehřátým na 140 °C je 5-6 minut smažíme dozlatova. Zbavíme je nadbytečného tuku pomocí papírových utěrek.

2

Slávky očistíme kartáčkem, odstraníme z nich byssová vlákna a ty, které mají poškozenou schránku nebo které se ani po ostrém klepnutí na ni neuzavřou, nepoužijeme. Ty očištěné dáme do velkého hrnce společně se šalotkami, bílým vínem a česnekem a přiklopené vaříme 3-4 minuty při vysoké teplotě. Během vaření několikrát potřeseme hrncem a zkontrolujeme, zda se slávky otevírají. Ty, které se za celou dobu vaření neotevřely, vyhodíme. Do zbylých přidáme petrželku, sůl, pepř a hrnec odstavíme.

3

Zvýšíme teplotu oleje na 190 °C, hranolky ještě 2-3 minuty dosmažíme, opět zbavíme nadbytečného tuku, osolíme a rozdělíme do 4 misek.

4

Slávky rozdělíme do 4 hlubokých talířů, pokrm ještě doplníme klínky citronu k ochucení slávek, majonézou na hranolky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept